WordPress roller – hvad betyder brugerrollerne i WordPress

Wordpress brugerroller

WordPress roller – hvad betyder brugerrollerne i WordPress

I WordPress findes der 5 forskellige brugerroller, der bruges til at bestemme hvilke brugere der må hvad på din wordpress side. Brugerroller er rigtig smarte, specielt hvis du driver en større side, har brug for support m.m.

Ved at benytte brugerroller, kan du tilbyde folk du ikke kender at skrive indlæg, være gæsteblogger, eller hvis du har en ny administrator, som må alt men dog ikke skal kunne slette og oprette brugere, så kan du også dette ved at bruge WordPress roller

Herunder kan du læse en gennemgang af WordPress’ forskellige brugerroller, så du ved hvilken du skal bruge.

WordPress roller

Administrator

Administrator rollen er den højstrangerende rolle, og kan alt hvad en redaktør kan. Derudover er det administratoren, som kan opdatere, tilføje og slette bloggen, plugins og themes. De kan ændre bloggens indstillinger og administere andre brugere. Kort sagt har administratoren adgang til alt på bloggen!

Redaktør

Redaktøren kan alt, hvad en forfatter kan. Derudover kan vedkommende administere, dvs. godkende og slette, kommentarer og links. De kan oprette og administrere kategorier, og så kan de udgive og administere alle indlæg. Endvidere kan redaktøren også administere sider.

Forfatter

Forfattere kan alt, hvad en bidragyder kan. Derudover kan forfattere selv udgive deres indlæg og uploade billeder til mediebibliotektet. Forfattere kan kun administrere sine egne indlæg, og kan redigere og slette indlæg, selv efter at de er udgivet.

Bidragyder

Bidragydere betyder, at man kan bidrage til bloggen. At bidrage vil sige, at man har mulighed for at skrive indlæg til bloggen og redigere sine egne indlæg. Når en bidragyder har færdiggjort et indlæg, vil det stå med statussen “afventer gennemlæsning”. Herefter vil en redaktør eller administrator kunne udgive indlægget. Bemærk at bidragydere ikke kan uploade nye billeder til bloggen, men kun bruge billeder fra mediebibliotektet eller fra URL.

Abonnent

Abonnenten har ingen særlige rettigheder. De kan hverken publicere eller administrere indhold. Dog vil en abonnent hurtigt kunne skrive kommentarer, da oplysningerne (navn, mail og hjemmeside m.m.) allerede er oprettet i wordpress.

WordPress plugin til at styre brugerroller

wordpress roller

Der findes rigtig mange plugins til at styre brugerroller, og nogle er bedre end andre.

Jeg er igang med at teste nogle forskellige plugins, og vil senere skrive en lille guide til det.

og så vil du finde linker her.

Pøj pøj med at holde styr på brugerene på dit wordpress site 🙂

Del dette indlæg